GA OP FIETS- EN SURF TOCHT IN PORTUGAL

Beleef een mooi en uitdagend avontuur, alleen of met je vrienden. Stap op de fiets en ga op eigen kracht langs de meest iconische surfdorpen aan de kust van Portugal.  Ontdek de mooiste verborgen baaitjes en de ruige kustlijn van Portugal via de minder bekende wegen.

 11 dagen | Beginner & Intermediate | vanaf €1379,-

trip data

Locatie: Nazaré, Peniche, Ericeira en Sintra/Lissabon, Portugal. 

Trip stijl: Je legt per mountainbike de route af, inclusief fietstassen. Je neemt dus je eigen baggage mee, houd hier rekening mee als je gaat inpakken. 

Data:

 • 12 – 22 september, 2024
 • 22 september – 2 oktober, 2024

Wat kom je tegen: De iconische surfspots van Portugal, een ruige kustlijn met hoge kliffen langs de zee, de authentieke en witte Portugese dorpjes, een prachtig binnenmeer in een bosrijk gebied en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

Duur: 10 nachten, 11 dagen

Prijs voor dit avontuur: vanaf €1379 per persoon (inclusief fiets gear, routeplan, accommodaties, ontbijt en surfhuur of surflessen)

Let op: Als je met een groep gaat zorgen wij voor prive kamers. Bij een oneven aantal mensen in de groep valt de prijs hoger uit omdat er 1 persoon met een prive kamer is. Het beste kan je dus nog 1 van je vrienden of vriendinnen overtuigen om mee op avontuur te gaan!  

Gezelschap: alleen of met je vrienden. De trip gaat altijd door!

Vertrek locatie: Nazaré, Portugal.

Let op: er wordt geen vervoer van het vliegveld naar Nazaré georganiseerd. Je kunt zowel vanaf Porto als vanaf Lissabon met een trein of uber naar het startpunt. 

Aankomst locatie: Sintra, Portugal.

Let op: er wordt geen vervoer van het eindpunt naar Lissabon georganiseerd. Het is een half uurtje met de trein van Sintra naar het stadshart of vliegveld.

Dichtsbijzijnde vliegveld: Lissabon

Let op: Dit is een avontuur zonder gids. Je krijgt de route toegestuurd en gaat in je eentje of met je eigen crew op pad. Daardoor is het écht je eigen avontuur.

Dag 1 – Aankomst in Nazare

 • Neem een dag de tijd voor je transfer naar Nazaré vanaf het vliegveld van Lissabon of Porto naar Nazaré. Je kunt dit met de trein of de uber regelen.

Dag 2 – Nazaré

 • Ga op bezoek bij de legendarische vuurtoren, surf. Fietsen worden geleverd, pak je tas goed in en bereid je voor!

Dag 3 – Fietsdag: Nazaré – Peniche

 • Vandaag ga je ongeveer 55 kilometer fietsen naar Peniche. Maar geen zorgen, met de wind in je rug en de zee op rechts, ben je er in no-time.

Dag 4 – 6 – Peniche

 • Tijd om te surfen! In Peniche is er bij elke swell wel een leuke golf te vinden. Je verblijft in een surfhouse die je daarbij zal helpen.

Dag 7 – Fietsdag: Peniche – Ericeira

 • Vandaag leg je 60 kilometer af. Laat je verrassen wat je onderweg weer allemaal tegenkomt.

Dag 8-9 – Ericeira

 • Surf in Ericeira.

Dag 10 – Fietsdag:  Ericeira – Sintra

 • Appeltje eitje vandaag met 30 kilometer op het programma. Maar vergist je niet in de hoogtemeters van vandaag!

Dag 11 – Sintra en Lissabon

 • Je levert je fiets in in Sintra. Daar kun je het bekende en kleurrijke Pena Palace bekijken en rondwandelen in de mooie omgeving. Of je vertrekt alvast naar het stadshart van Lissabon. 

Je fiets! In Nazaré wordt een mountainbike geleverd
Helm & Fietstassen
Accommodatie dicht bij de surf
4 dagen surfles of coaching inclusief surfplank en wetsuit
Transfer van en naar de surfbreaks
Nederlandse ondersteuning vanuit Portugal
Pech hulp onderweg

Transfers
Niet inbegrepen zijn vliegtickets van en naar Lissabon en transfers naar het beginpunt en van het eindpunt. Dit kun je met de trein of de uber afleggen. Surf and Ride legt het graag even aan je uit.

Garantieregeling
Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Nazaré: In Nazaré slaap je in een tweepersoonskamer of dorm, gelegen bij surfspot North Beach. Vanaf hier kun je de vuurtoren en het oude stadje bezoeken. 

Peniche: Je verblijft in een surfhouse met twee of driepersoonskamers, inclusief ontbijt. Op loopafstand van surfspot Baleal, waar ook coaching en lessen plaatsvinden. 

Ericeira: Een surfhouse midden in het centrum, inclusief ontbijt en transfers naar de beste surfspot net buiten het dorpje.

Sintra: Een guesthouse in het karakteristieke dorpje om uit te puffen van je reis.

Sleeping Stuff

 • Alles wordt door de accommodaties aangeboden. Neem wel je eigen handdoek mee

Kleding & fietsgear (only suggested not required)

 • Fietsbroekie! Dit zit wel zo lekker op het zadel

 • Sportkleding

 • Een tas die je handig achterop kan binden

 • Een bidon voor onderweg
 • Je telefoon voor navigatie!
 • Powerbank

 

Wetsuit

 • Hoeft niet, mag wel;

 • Voor Portugal in mei is een 4:3 pak aan te raden

Vragen

De totale afstand die je aflegt is 135km. Dit is verdeeld in 3 etappes. 

etappe 1: van Nazaré naar Peniche is 55km

etappe 2: van Peniche naar Ericeira is 60km

etappe 3: van Ericeira naar Sintra is 30km

 

Deze trip is inclusief 4 surflessen: 2 in Peniche en 2 in Ericeira. In Nazaré kun je afhankelijk van de condities ook nog een dagje surfen toevoegen.

Ja zeker, voordat je trip van start gaat krijg je van ons een pakket met informatie. Hierin staan ook telefoonnummers die je in geval van nood en/of pech kan bellen zodat je zo snel mogelijk weer verder kan. Daarnaast krijg je ook een reserveband mee zodat je bij een lekke band ook binnen no time weer op de fiets kan zitten. 

Je reist samen met de door jouw opgegeven groep. Het is dus echt jullie eigen avontuur. Er zijn dus geen andere mensen in jullie groep en ook geen gids.

Je krijgt van ons een route meegestuurd in een GPX format. Deze kan je in verschillende apps openen. Wij hebben zelf goede ervaringen met Komoot.

De meegestuurde routes zijn door Surf and Ride zelf gefietst en uitgebreid getest. Het staat je natuurlijk vrij om je eigen route te bepalen, let er wel op dat dit kan betekenen dat je voor onverwachte verassingen komt te staan zoals een doodlopende weg of een zandpad.   

Ons pakket is inclusief lessen. Als je niet genoeg kan krijgen van het surfen en daarnaast nog een surfboard wilt huren kan je dat terplekke zelf regelen. De scholen waar je les krijgt bieden ook surfboard aan om te huren. Als je van tevoren al weet dat je dit wilt zet dit dan in de opmerkingen bij het boeken en dat kunnen wij dit voor je regelen.  

Omdat je niet terugkomt bij het startpunt van de toch moet je je baggage mee kunnen nemen op de fiets. Deze heeft een achterrek. Wij raden aan om een compacte weekendtas of duffelbag met een spinelastiek mee te nemen. Hiermee kan je deze op je achterrek binden. Dit is fijner als het een zachte tas is en geen koffer. Het is extra handig om nog een plastic tas of vuilniszak mee te nemen voor het geval het regent.

Voordat je aan het avontuur begint sturen wij je een pakket toe met alle informatie die je nodig hebt. Hier zitten ook de routes bij die je gaat fietsen en de gegevens van de accomodaties waar je verblijft. 

 

Het langste stuk dat je gaat fietsen is 60km. Hier kan je de hele dag de tijd voor nemen. Hier zitten wel een paar steile klimmen in. Je hoeft hiervoor niet elke dag in de sportschool te hangen, maar het is wel belangrijk dat je het leuk vind om jezelf af en toe sportief uit te dagen.

De surflessen zijn voor ieder niveau toegankelijk.

*Als je alleen reist, krijg je een bed in een gedeelde kamer. Mocht je dit niet willen, kan je dit aangeven bij opmerkingen. Dan kunnen we je informeren over de andere opties

**Als je met een groep reist deel je in tweetallen een privekamer. De prijs voor een oneven aantal mensen zal iets hoger uitvallen omdat 1 persoon dan een prive kamer krijgt. Dit zie je terug in je offerte later.

Bedankt voor je aanvraag!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om deze te bespreken en je avontuur te bevestigen.